Ivanti
flow-image

Тревожната тенденция за рансъмуер не показва признаци на обратимост

Този ресурс се публикува от Ivanti

Не е тайна, че по време на пандемията заплахите от рансъмуер рязко нараснаха - както по обем, така и по наглост. Участниците в заплахите се възползваха от внезапния преход към дистанционна работа и произтичащите от това пропуски в сигурността. Сега, когато светът на труда започва да се установява на постоянно и навсякъде работно място, може да си помислите, че тенденцията на рансъмуер ще започне да се обръща. Според нов доклад на Ivanti това не е така. В доклада се описват тенденциите в областта на рансъмуер от първото тримесечие на 2022 г., а изводите са мрачни. Ето няколко акцента (или по-скоро слаби страни).

Изтегляне

box-icon-download

*задължителни полета

Моля, приемете условията

С искането за този ресурс се съгласявате с нашите условия за ползване. Всички данни са защитени от нашата Политика за защита на личните данни. Ако имате някакви допълнителни въпроси, моля, изпратете имейл на dataprotection@headleymedia.com.

Свързани категории Сигурност на системата, Симулация на пробив и атака, Технология за измами, Дигитална криминалистика, Реагиране на инциденти, Сигурност на IoT, Анализ на зловреден софтуер, Управлявано откриване и реакция, Защитен отдалечен достъп на OT, Сигурна информация и управление на събития (SIEM), Разузнаване на заплахите, Управление на уязвимостта, Управление на атакуваща повърхност, Управление на корекции, Управление на уязвимостта, базирано на риска, Обучение за защитен код, Обучение за сигурност, Уеб сигурност, Откриване и смекчаване на ботове, Изолация на браузъра, Тъмно уеб наблюдение, DDoS защита, Откриване на измами, Сигурни уеб шлюзове