Checkpoint
flow-image

Тенденции при кибератаките: Доклад на Check Point за 2022 г. в средата на годината

Този ресурс се публикува от Checkpoint

Войната в Украйна доминираше в заглавията на вестниците през първата половина на 2022 г. и можем само да се надяваме, че тя ще приключи скоро по мирен начин. Нейното въздействие върху киберпространството обаче беше драматично както по обхват, така и по мащаб, тъй като кибератаките се утвърдиха като оръжие на държавно ниво. Установихме безпрецедентни нива на спонсорирани от държавата атаки, ръст на хакерската дейност и дори набиране на цивилни граждани в "ИТ армия". В този доклад разглеждаме по-отблизо как кибервойната се е активизирала, за да се превърне в съществена част от подготовката и провеждането на реални военни конфликти. Освен това разкриваме какви ще бъдат последиците от това за правителствата и предприятията по целия свят, дори и за тези, които не са замесени пряко в конфликта.

Изтегляне

box-icon-download

*задължителни полета

Моля, приемете условията

С искането за този ресурс се съгласявате с нашите условия за ползване. Всички данни са защитени от нашата Политика за защита на личните данни. Ако имате някакви допълнителни въпроси, моля, изпратете имейл на dataprotection@headleymedia.com.

Свързани категории Облачна сигурност, Реагиране на инциденти, Разузнаване на заплахите, Шифроване, Антивирусна програма, Управление на самоличността, Управление на самоличността и достъпа (IAM), Защитна стена